Frukost

Frukosten är en av de viktigste måltiderna under en dag. Ända är det många som ständigt hoppar över frukosten. Du bör tänka dig noga för innan du läter bli att få en bra start på dagen. 

Viktiga orsaker till att äta frukost

När du vaknar på morgonen har du antagligen inte ätit något på upp till 12 timmar. Därför är dagens första mål helt avgörande, eftersom det bidrar till att ge kroppen och hjärnan energi och näring efter nattens sömn.

Val av frukost

Man rekommenderar att frukosten bör utgöra ungefär 25% av ditt dagliga kaloriintag (det blir ungefär 500 kalorier för kvinnor com ätor 2000 kalorier om dagen).

En bra frukost är välbalanserad och innehåller näring från flera olika livsmedelskategorier – precis som vilken annan måltid som helst. Exempelvis mycket frukt, mjölkprodukter, bröd och/eller flingor.

Ett utmärkt sätt att börja dagen är en tallrik flingor med mjölk eller yoghurt och ett glas juice.

Varför inte prova mer frukt på dine flingor genom att lägga i en matsked russin, en handfull jordgubbar eller en skivad banan (var och en räknas som en av de fem portioner med frukt och grönsaker som rekommenderas varje dag).

Om du vill börja dagen på rätt sätt är det en strålande idé att äta fullkorn till frukost.

Viktiga orsaker till att äta flingor

Lite fett:
Många frukostblandningar innehåller lite fett. Se näringsdeklarationen på paketet för att se hur mycket fett som din frukostblandning innehåller.

Fullkorn:
Korn är en stor ingrediens i frukostblandningar, och alla Nestlés frukostblandningar innehåller fullkorn som huvudingrediens.

Mer mjölk:
Mjölk är det perfekta tillskottet till frukostblandningen. Om du äter frukostblandningen med mjölk så tillför det en betydlig mängd kalcium till din dagliga kost.

Viktiga orsaker till välja Nestlés flingor

Det finns många orsaker till att äta frukostblandningarfrån Nestlé, men först och främst får du en smakfull upplevelse som gör dig redo att möta dagen.

Nestlés frukostblandningarhar många olika smakvarianter, så det är upp till dig att välja din favorit!